Selamat Datang Ke TudungBabyAisyah.com

tudung si comel

Tudung Si Comel

Dapatkan Tudung Baby Aisyah hari ini!

Tudung Si Comel Untuk Baby Girl Anda

dari tahun ke tahun , mengikut statistik kelahiran baby di Malaysia, hampir setiap hari bayi di lahirkan. Teringat kali pertama saya pakaikan tudung si comel untuk puteri saya Aisyah.  Tudung yang comel , lembut dan selesa ini sangat serasi dengan Aisyah. Walaupun ketika itu Aisyah hanya berumur 2 bulan, tetapi Aisyah tidak rimas, tidak tangis ataupun merengek bila tudung baby ini dipakaikan

Sebagai ibu bapa, tak dinafikan kita mahukan yang terbaik untuk anak-anak kita. Baik itu adalah anak sulung, anak kedua ataupun anak ketiga. Setiap anak perlukan penjagaan yang rapi dan diberikan penuh kasih sayang. Jika ianya anak perempuan, keutamaan dan jagaannya lebih sedikit, setuju?

 

1. Adakah sukar untuk didik anak bertudung dari kecil? Tudung Si Comel @ Tudung Baby Aisyah Ada Jawapan

jika kita berikan sesuatu yang baru pada anak-anak, adakalanya ianya akan diterima bulat-bulat dan juga ditolak mentah. Tapi itu normal. Namun kita mahukan  yang terbaik untuk baby comel kita bukan? Berikan tudung si comel untuk kali adalah satu cabaran, mahu nya baby girl kita tolak terus. Tapi ini trik yang boleh anda cuba untuk buatkan baby anda suka !

|| berikan Tudung Baby Aisyah, Kain Tudung ini Lembut dan Selesa.

tahukah anda, kain Tudung Baby Aisyah diperbuat dari kain khusus untuk baby comel anda iaitu material Cotton Prada.  Material kain cotton prada ini amat lembut, dan kelembutan ini sangat luar biasa selesa bila dipakai. Dalam lembut kain ini, kain ini tidak jatuh dan mudah dibentuk seperti kain lycra ataupun chiffon. Kain ini juga amat terkenal dengan sifatnya yang serap peluh yang menambahkan lagi keselesaan ketika dipakai baby comel anda.

kelebihan utama kain Cotton Prada ini adalah ianya dari material yang mesra baby, iaitu kain ini serap peluh, lembut dan mudah dibentuk

tudung si comel       Tudung Baby - Aisyah Ribbon 01    Tudung Baby -Double Tone 01

|| Pilihan Warna Tudung Si Comel mengikut kesukaan baby comel Anda. Tudung Baby Aisyah punyai pelbagai variasi warna

pernah tak anda berikan kartun baby shark atau baby untuk tontonan si kecil anda di telefon pintar anda? Salah satu tarikan animasi ini ialah mereka gunakan warna-warna yang terang dan menarik seperti merah, biru, hijau, kuning dan oren untuk menarik hati baby comel anda. Warna-warna primer ini menjadi kesukaan kerana mudah dilihat, terang dan menarik perhatian

warna primer tudung baby aisyah

tudung si comel

pilih warna tudung si comel mengikut warna primer. Kerana anak-anak mudah ingat warna-warna ini. Warna-warna yang pernah lihat di video, di gambar, di tv di mana kartun mereka disiarkan. Aisyah seperti dalam gambar dari umur 2 bulan dah mula bertudung. Aisyah amat selesa bertudung kerana warna-warna tudung yang dipilih terang dan menarik perhatian. Kadang-kadang tudung ini Aisyah yang pilih sendiri warnanya!

 

|| Pakaikan tudung si comel sedia untuk keluar jalan-jalan. Jadikan pemakaian tudung baby ini bila anda nak ajak baby girl anda keluar!

ini adalah trik yang paling best! Setiap kali saya ingin keluar, saya akan pakaikan tudung si comel untuk baby girl saya ni. Dan bila perkara ini selalu dibuat, setiap kali saya ajak baby saya keluar jalan-jalan, perkara pertama yang Aisyah akan sebut ialah

” mama nk tudung ” dalam pelat baby 1 tahun lebihnya

tak semestinya pakai selalu, tapi sebagai permulaan pakai tudung baby ini ketika ada nak keluar rumah, pergi ziarah ibu bapa, pergi ke shopping mall ataupun pergi ke apa-apa majlis keramaian.

tudung si comel

gambar ni Aisyah masa ni baru belajar berjalan, dan pakai Tudung Baby Aisyah Ribbon 0-2 Tahun, waktu ini kami ke kenduri Akikah jiran di kampung nya. Nampak comel kan? Sungguh setiap baby comel dan lagi comel dan kiut miut bila bertudung baby ^_^

 

2. Jika baby comel anda menolak dari pakai tudung, bagaimana nak atasinya?

pernah juga saya alami perkara ini , tapi bila saya selami kenapa berlaku “penolakan” dari baby comel saya, benda pertama saya lihat ialah

  1. adakah Aisyah dalam keadaan selesa?
  2. jika tidak selesa, saya akan mandikan dahulu
  3. naluri seorang wanita mahukan kecantikan, anak kecil tidak lari dari fitrah itu
  4. setiap kali Aisyah dipakaikan tudung, saya akan puji Aisyah dengan kata-kata pujian

” wah comel nya anak umi ni pakai tudung ”
” wah cantiknya Aisyah ”

5. berikan variasi warna baharu setiap bulan tudung si comel untuk baby anda
6. berikan mini reward seperti pelukan, ciuman manja pada baby comel anda
7. berikan reward yang semua kanak-kanak suka seperti main di taman permainan

tudung si comel                           tudung si comel

 

jika anda kali pertama membeli tudung baby untuk bayi comel anda, boleh lihat ukuran saiz ini untuk mudahkan anda dapatkan tudung pertama anda.

saiz tudung baby aisyah

 

jika anda mahukan tudung pertama anda untuk baby comel anda, boleh klik di sini untuk

> saiz 0-2 Tahun <<

>> saiz 2-4 Tahun <<

 

moga tips di atas mudah dipraktiskan. sebagai ibu bapa,tanggungjawab mendidik anak-anak bermula dari awal pagi mereka sehingga lah mereka tidur semula. Tanggungjawab itu bukan dipikul oleh guru, kerana sebaik-baik guru untuk anak-anak adalah ibu-bapa. Bak kata pepatah melayu, hendak melentur buluh biarlah dari rebungnya. Jika kita mahukan yang terbaik untuk baby comel kita , melentur lah dari kecil lagi. Supaya mereka bila besar remaja mahupun dewasa sudah terbiasa dengan acuan Islam yang telah dididik oleh anda dari kecil lagi.

 

 

Dapatkan Tudung Baby Aisyah hari ini!

LIKE DAN FOLLOW KAMI DI MEDIA SOSIAL

Sharing Is Caring! ^_^

Facebook
Twitter
WhatsApp

Share this post

This Post Has One Comment

  1. share pengalaman kali pertama anda di ruangan komen ini bagaimana kali pertama anda dan baby comel anda bertudung ^_^

Leave a Reply

×
×

Cart